Resole

Resole

Har du ett par klätterskor som börjar bli slitna? Istället för att köpa ett par nya och behöva klättra in dom så kan du sula om dina gamla. En omsulning ger skorna en livslängd till och kan spara på både plånboken och miljön.

Nedan kan du se en exempelbild, läsa mer information och få svar på vanliga frågor.

Before and after resoling
Hur får jag mina skor omsulade av dig?
Om du vill sula om dina skor så fort som möjligt och inte vill sula om fler än 3 par kan du fylla i detta formulär. Jag återkommer inom 2 arbetsdagar med när jag kan ha dom klara samt när du måste lämna in skorna för att jag skall kunna sula om dom inom den önskade tiden.

Har du andra frågor, vill få skor omsulade längre fram i tiden eller få fler än 3 par omsulade på en gång, skicka ett mail till resole@klatterpodden.se för att göra en intresseanmälan.

Vad kostar det?
Kostnaden är 550 kr/par. Kostnaden är densamma oavsett skick, märke, modell etc.

Hur lång tid tar det?
Från att jag fått in skorna tar det en dryg vecka innan dom är klara. Jag kan sula om ett begränsat antal skor per vecka, därför kommer du behöva få en bekräftelse på att jag kan ta hand om dina skor en given vecka.

Vart lämnar jag skorna?
På klättercentret Akalla har jag skåp där ni kan lämna skorna och separat skåp där skorna hämtas när dom är klara. Skåpen finns inne i själva klätterhallen, på pelaren till vänster efter handfatet precis när en kommer in i hallen. Kod till skåpen fås i samband med bokning av omsulning och när skorna är klara

När ska jag sula om mina skor?
Det är bäst att göra det innan det blir hål i lädret. Helst innan du ens börjar slita på lädret. Är det hål genom lädret så kan det gå att sula om skorna men ju större hål detta snabbare kommer du slita ut gummit igen. Du kan se mer utförlig information i denna video från företaget Shoe DOCTOR

Byter du hela sulan?
Jag gör det som kallas för en halv-sula där jag ersätter det slitna gummit längst fram med nytt. För det mesta behöver även randen (det som är runt om skon, över sulan) repareras/förstärkas, då gör jag även det utan extra kostnad. Se en bild under för hur en vanlig klättersko är uppbyggd.

Se bildens källa ifall du vill läsa mer

Det finns tjänster på internet där du kan skicka dina skor över halva världen och få dom omsulade men vill du slippa väntetid, behöva tänka på fraktkostnader och undra var skorna är just nu kan du istället sula om dom hos mig.

Share