Resole

Resole

Just nu är det inte möjligt att boka omsulning

Jag har just nu fullbokat til slutet av Oktober och kommer inte ta emot fler bokningar för tillfället. Det kommer vara möjligt att boka omsulning igen runt den 10/10.

Har du ett par klätterskor som börjar bli slitna? Istället för att köpa ett par nya och behöva klättra in dom så kan du sula om dina gamla. En omsulning ger skorna en livslängd till och kan spara på både plånboken och miljön.

Tjänster och priser

Anmäl intresse för omsulning genom att klicka på länken bredvid eller skicka ett mail till resole@klatterpodden.se.

Nedan kan du läsa mer information och få svar på vanliga frågor.


FAQ

Sular du om alla modeller av skor?
Jag sular om de flesta märken och modeller. I dagsläget har jag några få modeller jag valt att inte ta emot av olika anledningar. Dessa är:

La Sportiva Tarantula/Tarantulace
La Sportiva Theory
La Sportiva Mantra
5.10 HiAngle Pro
Madrock Drones CS

Hur får jag mina skor omsulade av dig?
Om du vill sula om dina skor så fort som möjligt och inte vill sula om fler än 3 par kan du fylla i detta formulär. Jag återkommer inom 2 arbetsdagar med när jag kan ha dom klara samt när du måste lämna in skorna för att jag skall kunna sula om dom inom den önskade tiden.

Har du andra frågor, vill få skor omsulade längre fram i tiden eller få fler än 3 par omsulade på en gång, skicka ett mail till resole@klatterpodden.se för att göra en intresseanmälan.

Vad kostar det?
Vanlig omsulning 550 kr/par.

No-Edge 700 kr/par.

Rand-reparation (hål i gummit vid tån) 150 kr extra.

Hur lång tid tar det?
Från att jag fått in skorna tar det en dryg vecka innan dom är klara. Jag kan sula om ett begränsat antal skor per vecka, så omsulning måste alltid bokas i förtid.

Vart lämnar jag skorna?
På klättercentret Akalla har jag skåp där ni kan lämna och hämta skorna. Skåpen finns inne i själva klätterhallen, så ni behöver interagera med receptionen för att hämta/lämna skor. Kod till skåpen fås i samband med bokning av omsulning och när skorna är klara

Det går även att posta skorna till mig

När ska jag sula om mina skor?
Det är bäst att göra det innan det blir hål i tå-gummit. Är skorna för slitna i tån kommer det behövas en rand-reparation innan en ny sula kan limmas på. Är det hål genom lädret så kan det gå att sula om skorna men ju större hål desto snabbare kommer du slita ut gummit igen. Du kan se mer utförlig information i denna video från företaget Shoe DOCTOR

Byter du hela sulan?
Jag gör det som kallas för en 1/3-sule reparation där jag ersätter det slitna gummit längst fram med nytt. Ibland behöver även randen (det gummi som är runt om skon, över tån) repareras/förstärkas, då gör jag även detta för en extra kostnad på 150 kr. Se en bild under för hur en vanlig klättersko är uppbyggd.

Se bildens källa ifall du vill läsa mer

Det finns tjänster på internet där du kan skicka dina skor och få dom omsulade men vill du slippa behöva tänka på fraktkostnader och undra var skorna är just nu kan du istället sula om dom lokalt hos mig.

Share